Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ο δήμαρχος Ρώμης τιμά τον Μάντακα

Σήμερα συμπληρώνονται 35 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Έλληνα εθνικιστή φοιτητή Μίκη Μάντακα από αριστεριστές στην Ρώμη. Στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται πολυμελής αποστολή του «ΕΚ» με επικεφαλής τον εκδότη του, Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, για να τιμήσει όπως κάθε χρόνο την μνήμη του Μάντακα. Ο Μίκης Μάντακας αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του εθνικιστικού φοιτητικού κινήματος της ιταλίας και γι' αυτό η μνήμη του τιμάται ανελλιπώς τα τελευταία 35 χρόνια με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Ωστόσο, παρ' ότι στην σημερινή ιταλική κυβέρνηση υπάρχουν πρόσωπα που αγωνίστηκαν δίπλα στον Μάντακα εκείνη την εποχή, ποτέ δεν υπήρξε θεσμική εκπροσώπιση στις εκδηλώσεις που διοργανώνονταν προς τιμήν του.

Το στεφάνι που κατέθεσε ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζιάννι Αλεμάνο, στη μνήμη του Μίκη Μάντακα.Αυτήν την στάση από πλευράς των επισήμων φορέων ήρθε να τερματίσει ο δήμαρχος της Ρώμης. Έτσι, κατά την ολονυκτία που διοργανώθηκε κατά παράδοσην από εχθές το βράδυ, οι παρευρισκόμενοι είδαν να έχει τοποθετηθεί στο σημείο της δολοφονίας του Μάντακα, στην Via Ottaviano, ένα μεγάλο στεφάνι, εκ μέρους του Τζιάννι Αλεμάνο, με το σύμβολο του δήμου της Ρώμης τυπωμένο πάνω στην κορδέλα. Φήμες λένε ότι ο δήμαρχος θα παραστεί και στην καθιερωμένη πορεία για την μνήμη του Μίκη Μάντακα, η οποία αναμένεται να διοργανωθεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα σήμερα το απόγευμα, στις 6μμ, ώρα Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου